Köttfärssås med zucchinispaghetti

Köttfärssås med zucchinispaghetti
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Köttfärssås med zucchinispaghetti

Av: Anna Hallén

Från: LCHF - husmanskost

13 ingredienser

Köttfärssås är gott och enkelt att tillaga. Tidigare valde många att använda nötfärs eftersom den har en låg fetthalt. Köttfärs har en högre fetthalt, och fett gör dig mätt och ska serveras i en mängd så att maten smakar som bäst. Testa gärna att tillsätta strimlade soltorkade tomater och tärnad fetaost. Recept från kokboken LCHF - husmanskost.

Testa gärna att snabbt fräsa zucchinin i rikligt med smör. Undvik då att koka den först.

Receptet kommer från boken LCHF- husmanskost, av kostrådgivaren Anna Hallén.

Ingredienser

portioner
  • 1 röd paprika
  • 10 champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör, att steka i
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 600 g köttfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • parmesanost, riven (till servering)

Zucchinispaghetti

  • 2 zucchini
  • salt

Gör så här

  1. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
  2. Grovhacka svampen.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs i smör tillsammans med tomatpuré.
  5. Tillsätt köttfärsen och stek tills färsen är genomstekt.
  6. Tillsätt svampen och paprikan.
  7. Stek ytterligare några minuter, tills svampen har fått färg.
  8. Tillsätt sedan krossad tomat, salt och peppar.
  9. Låt puttra 10 minuter.

Zucchinispagetti

  1. Hyvla zucchinin med osthyvel.
  2. Slå ner i kokande lättsaltat vatten i ca fem sekunder.
  3. Häll av i durkslag och servera tillsammans med köttfärssåsen.