Laxbullar

Laxbullar
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Laxbullar

Av: Anna Hallén

Från: LCHF för kvinnor

8 ingredienser

Laxfärsbullar som rullas i sesamfrön. Receptet är hämtat ur boken LCHF för kvinnor.

Att göra laxfärs en stressig kväll efter jobbet kanske inte passar i alla hushåll.
Mitt tips är att passa på att köpa hem lax när priset är extra lockande och sedan göra en stor laddning laxfärs som du fryser in. Frys in färsen som platta fyrkantiga kakor i en fryspåse så kan du enkelt stapla laxen i frysen. Sedan är det bara att ta fram och tina upp när du vill använda den. /Anna Hallén

Se fler recept ur boken

LCHF för kvinnor

Ingredienser

portioner
  • 500 g laxfilé, benfri
  • 1 ägg (stort)
  • 2 msk fiberhusk
  • 0,5 citron, saft
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • 1 dl sesamfrön
  • 4 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med ägg, fiberhusk, citronsaft, salt och vitpeppar.
  2. Mixa till en slät smet.
  3. Använder du färdig laxfärs är det bara att blanda övriga ingredienser med laxen i en bunke.
  4. Smaka av om du vill ha mer salt eller peppar.
  5. Låt färsen stå i 10 minuter.
  6. Forma färsen till små bullar.
  7. Häll sesamfrön i en djup tallrik och lägg ner en bulle i taget.
  8. Fördela fröna jämnt över laxbullen.
  9. Bryn smör i en stekpanna och lägg ner de sesamrullade fiskbullarna.
  10. Stek cirka 10 minuter på medelhög värme, gärna i omgångar så det inte blir för trångt i stekpannan.
  11. Skaka försiktigt pannan då och då så behåller de formen.
  12. Servera gärna tillsammans med blomkålsmos spetsat med philadelphiaost.