LCHF Kladdkaka

LCHF Kladdkaka
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

LCHF Kladdkaka

Av: Anna Hallén

Från: LCHF för kvinnor

10 ingredienser

Kladdkaka enligt LCHF,  en god chokladkaka med kokos och hasselnötter istället för socker! Söta lite med stevia om du vill. Recept från boken LCHF för kvinnor.

För den ovana kan denna kaka kännas aningen bitter, men är du van vid att äta
sockerfritt kommer den troligtvis att bli en favorit. Jag har valt att servera den kall
med hallon och vispad grädde. Många upplever att kakan behöver sötas en aning. /Anna Hallén

Se fler recept ur boken

LCHF för kvinnor

Ingredienser

LCHF Kladdkaka

  • 6 ägg
  • 300 g mörk choklad 70 %
  • ev en knivsudd stevia eller 3 msk honung
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl cashewnötter, grovt hackade
  • 2 dl hasselnötter, hackade
  • 1 dl riven kokos, till formen
  • smör, till formen
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g hallon

Gör så här

LCHF Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och kokosströ en ugnsfast form med löstagbar botten.
  3. Separera äggvitorna från gulorna och vispa vitorna till ett hårt skum.
  4. Hacka chokladen grovt och smält den sedan i vattenbad.
  5. Rör ner gulor, stevia eller honung, grädde och nötter.
  6. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten och blanda väl.
  7. Grädda i mitten av ugnen 15–25 minuter.
  8. Låt svalna i formen och låt stå i kylskåp en timme före servering.
  9. Pudra med kakao och servera med vispad grädde och färska hallon.