Ugnsbakad fetaost

Ugnsbakad fetaost
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Ugnsbakad fetaost

Av: Anna Hallén

Från: LCHF för kvinnor

7 ingredienser

Fetaost tillagad i ugnen som serveras med soltorkade tomater, lök och chiliflakes. Receptet är hämtat ur boken LCHF för kvinnor.

Ugnsbakad fetaost gör sig utmärkt som förrätt och här kommer ett recept som jag varmt rekommenderar dig att prova. Fetaosten får en mycket mild smak när den serveras varm. /Anna Hallén

Ingredienser

portioner
  • 200 g fetaost
  • 1 silverlök
  • 10-12 soltorkade tomater i olja (gärna smaksatta med oregano)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela fetaosten i centimetertjocka skivor.
  3. Lägg osten på ett bakplåtspapper.
  4. Skiva löken tunt samt strimla den soltorkade tomaten.
  5. Lägg lök och tomat på fetaosten.
  6. Ringla över olivoljan, strö på chiliflakes, oregano och peppar.
  7. Slå in osten i bakplåtspappret och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.