Lax i ugn med rotfrukter och fetaost

Lax i ugn med rotfrukter och fetaost
Foto: Frida Wismar
Fredrik Paulun 2020
Fredrik Paulun 2020

Lax i ugn med rotfrukter och fetaost

Av: Fredrik Paulún

Från: LCHQ

10 ingredienser

Ugnsbakad lax med fetaost och rotfrukter med lågt GI som rotselleri och rödbetor_. Recept från GI- och LCHF-kokboken LCHQ._

Läs mer om boken

LCHQ

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé
  • 300 g rödbeta
  • 300 g persiljerot
  • 300 g rotselleri
  • 300 g majrova (eller kålrabbi)
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk torkade örter (t ex franska örter)
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i lika stora bitar.
  2. Lägg dem i en ugnsform och häll på olivoljan.
  3. Strö över örter, salta och peppra efter smak.
  4. Rör om så att kryddorna och oljan blandas väl.
  5. Stek i ugnen på 225 grader i cirka 25 minuter, sänk sedan värmen till 200 och ställ in en ugnsform med laxen.
  6. Fortsätt steka rotfrukter och lax i 15–20 minuter.
  7. Smula fetaosten över rotfrukterna och krydda laxen med salt.