2 dl tomatsås med vitlök (från burk eller hemgjord)
3 ägg
1 dl crème fraîche
1 msk färsk rosmarin, hackad
flingsalt
svartpeppar, nymald
4-5 potatisar
olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig deg eller nyp ihop det förhand. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10–12 minuter tills det fått vacker färg.
Sänk värmen till 200 grader.
Stek lammfärsen i lite olja tills den fått fin färg. Häll i tomatsåsen och låt det sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Tag upp blandningen och låt den svalna något. Vispa ihop ägg och crème fraiche och rör i lammfärsröran. Häll det i pajskalet.
Skala och skiva potatisen tunt. Bryn den i olja i ca 5-7 minuter på medelvärme. Fördela potatisskivorna i ett överlappande mönster på pajen. Pensla med lite olja och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera med en matig sallad av tomat, oliver och fårost.