Varm sallad med brynt brysselkål

Varm sallad med brynt brysselkål
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Varm sallad med brynt brysselkål

9 ingredienser

20 min

En härlig bufférätt eller som antipasti. Färsk brysselkål är en milsvid skillnad mot den frysta. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg brysselkål
  • olivolja
  • 6 sardellfiléer, grovhackade
  • 2 klyftor vitlök, grovhackade
  • 3 tomater, urkärnade och grovhackade
  • 3 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 skivor vitt bröd, dagsgammalt (typ surdeg eller ciabatta)
  • 1 dl parmesanost, grovriven

Gör så här

  1. Rensa och dela kålen i halvor.
  2. Hetta upp lite olja i en stor panna och fräs kålen lätt.
  3. Tillsätt hackade sardeller, vitlök, tomater och persilja och låt det fräsa med en minut.
  4. Häll på vinet och lägg på ett lock.
  5. Låt det bräsera i ca 8-10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Riv brödet i grova bitar och stek krutongerna frasiga i olja.
  8. Toppa salladen med krutonger och rikligt med parmesan.
  9. Servera genast.