Plock i pitabröd

Plock i pitabröd
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Plock i pitabröd

12 ingredienser

25 min

En god vegetarisk rätt med fetaost, bondbönor, grillad paprika och yoghurtsås i pitabröd. Perfekt att ta med på picknick!

Försök få tag på stora pitabröd från specialbutiker, de är så mycket godare än de du hittar i snabbköpet. Bondbönor kräver lite pill men det är väl värt besväret för såna delikatesser. /Le Parfait.

Ingredienser

portioner
  • 4 pitabröd, stora
  • 2 dl bondbönor, plockade
  • 200 g grillad strimlad paprika i olja, på burk
  • 1 stort knippe bladpersilja, sköljt och torkat
  • 1 rödlök (stor)
  • 1 bladsallatshuvud, sköljt och torkat
  • 200 g fetaost
  • 1 dl yoghurt, mild naturell
  • olivolja
  • citron
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald efter smak

Gör så här

  1. Förväll bönorna ett par minuter i saltat vatten och spola dem sedan i kallt vatten.
  2. Kläm ur själva bönan ur det skyddande höljet.
  3. Blanda bönorna med lite olivolja och flingsalt.
  4. Grovhacka bladpersiljan och skiva löken.
  5. Blanda väl och stänk över lite olivolja och kläm i några droppar citron.
  6. Salta och peppra.
  7. Plocka bladen från sallaten.
  8. Mixa fetaost och naturell yoghurt med 1 tsk olivolja.
  9. Lägg allt i separata burkar.
  10. Låt var och en fylla sitt pitabröd.