Hjortbiff Rydberg

Hjortbiff Rydberg
Foto: Tomas Yeh
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Hjortbiff Rydberg

Av: Leif Mannerström

Från: Mannerströms viltkokbok

14 ingredienser

Här lyfter vi in viltköttet i de svenska traditionella paradrätterna. Om det är hjort, älg eller rådjur spelar ingen roll, det är lika gott. Låt pannan trona mitt på bordet så att alla kan lyssna till det härliga fräsande ljudet från stekningen…

Ingredienser

portioner
  • 800 g hjortytterfilé, putsad, skuren i 2×2 cm stora bitar
  • 1 kg potatis, skalad och skuren i 2×2 cm stora bitar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 2 gula lökar, hackade
  • 0,5 krm strösocker
  • salt
  • peppar

Till servering

  • dijoncrème
  • 4 äggulor
  • worcestersås
  • HP-sås

Till garnering

  • persilja
  • rosmarin

Gör så här

  1. Börja med att steka potatisen i olja i en rymlig panna tills den är mjuk och har fått fin färg.
  2. Salta och peppra. Lägg över potatisen i en form och håll den varm. Stek löken gyllenbrun i smör i pannan. Krydda med socker, salt och peppar.
  3. Håll löken varm. Hetta upp en gjutjärnspanna.
  4. Lägg i olja och en klick smör. Stek köttet runt om på hög värme ca 2 minuter.
  5. Krydda med salt och peppar. Servera köttet nystekt med potatis, lök och övriga tillbehör.