Halstrad råbiff med rödvinssmör

Halstrad råbiff med rödvinssmör
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Halstrad råbiff med rödvinssmör

17 ingredienser

20 min

Se till att använda riktigt nymalen färs till råbiffen. - Gärna dubbelmald. Be om hjälp i butiken samma dag som du ska laga rätten.

Ingredienser

portioner
  • 800 g nötfärs, finmalen, nymald
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kapris + spad
  • 4 sardeller, finhackade
  • 1 msk smör/olja
  • 4 äggulor
  • 1 msk tigersås
  • 1 tsk worcestersås
  • salt
  • peppar

Rödvinssmör:

  • 1 rödlök, hackad
  • 2 dl rött vin
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 lagerblad, smulat
  • 500 g grönsallad

Gör så här

  1. Börja med rödvinssmöret. Skala och hacka rödlöken. Lägg den i en kastrull tillsammans med rödvinet och låt koka ihop. Vätskan ska nästan vara borta.
  2. Blanda ner smulat lagerblad, hackad timjan och det rumstempererade smöret.
  3. Rör ihop finhackad rödlök, senap, kapris + spad, sardeller, smör eller olja, äggulor, tigersås och worchestershiresås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma till 4 rektangulära biffar och halstra dem i torr panna.
  5. Servera biffarna med rödvinssmöret och eventuellt en god grönsallad.