Leilas goda rabarbercheesecake

koket.se
rabarbercheesecake
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas goda rabarbercheesecake

13 ingredienser

Leilas rabarbercheesecake, en underbar cheesecake fylld med vit choklad och sötsyrlig rabarberkompott.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

rabarberkompott

  • 1 l rabarber, skivad
  • 3 dl strösocker
  • 1 vaniljstång, urskrapad

Kexbotten

  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör

Cheesecakesmet

  • 600 g Philadelphia
  • 1 förp kvarg 10 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 vaniljstång, endast fröna
  • 4 ägg (ekologiska)
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit bakchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Rabarberkompott

  1. Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten).
  2. Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk.
  3. Rör om försiktigt.

Kexbotten

  1. Mixa digestivekexen till smulor i en mixer.
  2. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
  3. Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten.
  4. Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader.

Cheesecakesmet

  1. Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt.
  2. Vispa ner strösocker och maizena.
  3. Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden.
  4. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten.
  5. Rör ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet.
  6. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
  7. Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat.
  8. Kyl cheesecaken och servera kall.