Leilas hi-hat cupcakes

Leilas hi-hat cupcakes
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas hi-hat cupcakes

17 ingredienser

Cupcakes med fluffig marängtopping som doppas i mörk choklad. Som mums-mums, fast i en cupcake!

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Ingredienser

portioner

Leilas hi-hat cupcakes

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kaffe, kallt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao (av god kvalitet)
  • 0,5 krm salt
  • 100 g mörk choklad 70 % (av bra kvalitet)

maräng

  • 6 äggvitor (ekologiska)
  • 8,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, saften

Chocolate coating

  • 350 g mörk choklad 70 % (av bra kvalitet)
  • 3 msk matolja

Gör så här

Leilas hi-hat cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  6. Blanda ner den smälta chokladen i smeten.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna

Maräng

  1. Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.
  2. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
  3. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.
  5. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.
  6. Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan).

Chocolate coating

  1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.
  2. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.
  3. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.
  4. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.