Leilas whoopies

Leilas whoopies
Foto: Tv4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas whoopies

29 ingredienser

Whoopies är söta småkakor som man lägger ihop med frosting i mitten. Här är två olika varianter med choklad och vanilj, samt frosting med färska hallon eller nutella.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Ingredienser

Kakdeg, vaniljwhoopies

  • 100 g smör, mjukt
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg (ekologiskt)
  • 1 dl crème fraîche

Chokladwhoopies

  • 100 g smör, mjukt
  • 1,5 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk espresso (eller starkt kaffe)
  • 0,5 dl kakao (av god kvalitet)
  • 75 g choklad, smält

Nutella frosting

  • 1 dl nutella
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g färskost
  • 1 msk kaffe

Raspberry frosting

  • 60 g smör, mjukt
  • 3 dl florsocker
  • 150 g färskost
  • 1,5 dl färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Kakdeg

  1. Vispa smör och strösocker krämigt.
  2. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
  3. Blanda i ägg, (samt kaffe och smält choklad till chokladwhoopies) och crème fraiche för hand och rör till en slät kaksmet.
  4. Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  6. Låt svalna helt och gör frostingen.

Nutella frosting

  1. Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Rör ner kaffet.

Raspberry Frosting

  1. Vispa smör, florsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Vänd försiktigt ner hallonen.

Montering

  1. Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen.
  2. Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats.