Mazarincupcakes med färska bär

Mazarincupcakes med färska bär
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Mazarincupcakes med färska bär

6 ingredienser

Leilas cupcakes med mandelmassa toppade med bigarråer, hallon och jordgubbar.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Ingredienser

portioner stycken

Mazarin

  • 250 g smör, mjukt
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 ägg (ekologiska)
  • 500 g mandelmassa

Garnering

  • 2 l färska bär (t ex bigarråer, jordgubbar och hallon)
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

Mazarin

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  4. Vänd sist i mjölet för hand.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  6. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  7. Låt dem svalna helt.

Garnering

  1. Vispa grädden fluffigt och skiva jordgubbarna.
  2. Spritsa grädden på kakorna som en lite ”bikupa” och fäst bären i grädden.