Smält smöret i en stekpanna av koppar eller i en av gjutjärn med eldfast handtag utan att det får färg. Obs! viktigt är att inte göra detta på för hög temperatur. Då bränns smöret och sockret och man får en bränd smak på sin Tarte Tatin.
Strö i strösocker och låt det smälta.
Slå på en skvätt (1-2 msk) Grand Marnier och tänd på alkoholen så att den börjar brinna. Stäng av plattan.
Lägg persikohalvorna i pannan med snittytan uppåt.
Lägg smördegen på ett mjölat bakbord.
Vik den i tre delar och kavla ut den. Vik den ytterligare 1 gång, denna gång på fyra och kavla ut den så att den täcker kopparpannan.
Lägg smördegslocket över pannan och låt det falla ner längs med kanten av insidan på pannan.
Pensla locket med uppvispat ägg.
Upprepa kavlingsproceduren med den andra smördegen och lägg den över det första locket.
Skär bort eventuell överflödig deg runt kanten och pensla locket med uppvispat ägg. Stick små hål i smördegslocket så att ånga från persikorna kan pysa ut under gräddningen.
Ställ in pannan i ugnen och grädda kakan i cirka 30 minuter.
Ta ut pannan och stjälp upp pajen genom att lägga ett serveringsfat över pannan och vända den uppochner.
Servera din persikopaj varm med vispad grädden eller vaniljglass.