Leilas chokladcupcakes med lavendel

POPULÄRT
koket.se
Leilas chokladcupcakes med lavendel
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas chokladcupcakes med lavendel

12 ingredienser

Det är underbart att kunna bjuda på chokladcupcakes. De är söta, vackra och goda!

Recept på choklad- och lavendelfrosting hittar du här!

Receptet är beräknat för ca 12 cupcakes.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao (av god kvalitet)
  • 1 salt
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk lavendel (färsk eller torkad)
  • 2 msk kaffe, kallt
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  4. Koka upp smör, vispgrädde och lavendel låt det koka i cirka en minut.
  5. Blanda detta i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe och gräddkoket.
  6. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  7. Rör ner chokladen i smeten.
  8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
  9. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.