Leilas filmjölkslimpa

Leilas filmjölkslimpa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas filmjölkslimpa

16 ingredienser

1h

Leilas goda filmjölkslimpa med fikon, russin och nötter är ett lättbakat bröd som inte behöver jäsa. Rör bara ihop smeten och sätt in brödet i ugnen!

Ingredienser

  • 4,5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2,5 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkrydda
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
  5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.