Leilas goda chokladbiskvier med kaffe

Leilas goda chokladbiskvier
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas goda chokladbiskvier med kaffe

12 ingredienser

Biskvier är gott, speciellt chokladbiskvier smaksatta med espressokaffe. Att göra dem själv tar lite tid, men det blir otroligt gott!

Receptet ger 20 stycken biskvier.

Ingredienser

Biskvibottnar

  • 250 g mandelmassa
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 äggvitor (ekologiska)

Smörkräm

  • 1 äggvita (ekologisk)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 salt
  • 0,5 citron, saften
  • 250 g smör
  • 125 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 1 msk espresso, kallt

Till doppning

  • 150 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
  3. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.

Smörkräm och doppning

  1. Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
  2. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
  3. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
  4. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
  5. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.
  6. Rör ner kallt espressokaffe.
  7. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.
  8. Låt stelna i kyl eller frys.
  9. Smält choklad till doppning i ett vattenbad.
  10. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.