Leilas goda Schwarzwaldtårta

Leilas goda Schwarzwaldtårta
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas goda Schwarzwaldtårta

7 ingredienser

Baka Leilas recept på klassikern Schwarzwaldtårta. En populär tårta som är perfekt att bjuda på om du har gäster som inte tål gluten. Dessutom är den farligt god!

Tips! Använd choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Bottnar

  • 6 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter

choklad

  • 300 g mörk choklad 70 %

Apelsingrädde

  • 12 dl grädde
  • 1 msk cointreau
  • 1 apelsin, skalet

Gör så här

Bottnar

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitor och strösocker till ett hårt skum.
  3. Mixa hasselnötterna i en matberedare och blanda ner dem i marängen.
  4. Måtta ut 3 lika stora bottnar på ett bakplåtspapper. Spritsa eller bred ut marängbottnarna och grädda dem krispiga i cirka 50 minuter. De kan med fördel stå kvar i eftervärmen och torka.

Choklad

  1. Temperera chokladen genom att smälta 100 g choklad i ett vattenbad. Tag av från värmen och rör ner 200 g finhackad choklad i den smälta chokladen.
  2. Låt svalna och bred ut chokladen tunt till avlånga tungor på ett bakplåtspapper med hjälp av en palett. Låt den stelna. Man kan även breda ut den tunt och skära till fyrkantiga bitar när den stelnat.
  3. Pensla även bottnarna med smält choklad på ena sidan.

Apelsingrädde

  1. Vispa grädden fluffig och smaksätt med Cointreau och rivet apelsinskal.

Montering

  1. Bred ett lager grädde mellan alla lager och sedan över toppen på tårtan. Spritsa resterande grädde i klickar över toppen på tårtan.
  2. Sätt chokladflarnen runt tårtan och stick några flarn i toppen på tårtan.