Baka sockerkakan enligt grundrecept i en smord och bröad sockerkaksform. Låt svalna.
Skiva den i cirka 2 cm tjocka skivor.
Koka upp prosecco och muskovadosocker, låt svalna lite.
Skiva jordgubbarna och lägg dem och hallonen i den ljumna marinaden.
Fläderkräm
Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
Blanda ut majsstärkelsen med flädersaft.
Koka upp 6 dl vispgrädde och vispa ner den varma vätskan i äggsmeten.
Häll tillbaka smeten i kastrullen. Tillsätt saftblandningen och sjud krämen under vispning tills den tjocknat ordentligt och blivit blank i färgen. Låt svalna.
Vispa 3 dl grädde och blanda med grekisk yoghurt och vänd ner detta i fläderkrämen.
Varva sockerkaka, marinerade bär och fläderkräm i lager i en fin glasskål på fot (först kaka, sedan bär, sist fläderkräm) det översta lagret i din trifle ska vara kräm och bär.