Leilas kärleksmums

Leilas kärleksmums
Foto: Tv4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas kärleksmums

12 ingredienser

30 min

Kärleksmums, en älskad klassiker med kaffeglasyr och kokos - kallas även för snoddas eller mockarutor. Baka kärleksmums i långpanna och skär i stora rutor.

Ingredienser

portioner plåt
  • 5 ägg (ekologiska)
  • 4 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao (av god kvalitet)
  • 300 g smör
  • 2 dl vatten
  • 200 g mjölkchoklad (eller mörk kvalitetschoklad)

Glasyr och garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk espresso
  • 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 2 dl riven kokos, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
  5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
  6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Hacka chokladen grovt och strö över smeten.

Glasyr och garnering

  1. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
  2. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
  3. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
  4. Strö över kokos och skär i rutor. Njut av dina nybakade kärleksmums!