New York cheesecake, Leilas recept

koket.se
New York cheesecake, Leilas recept
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Leila Lindholm
Leila Lindholm

New York cheesecake, Leilas recept

11 ingredienser

ca 1 h + 6 h

Leilas recept på New York cheesecake, en otroligt saftig cheesecake med blåbär och vit choklad som känns riktigt lyxig.

Se Leila baka New York cheesecake i videoklippet ovan
När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner7 - 10 bitar

New York cheesecake

  • 150 g osaltat smör
  • 300 g digestivekex
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 600 g färskost
  • 2,5 dl kvarg 10 %
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit bakchoklad (gärna med citron/limesmak)
  • 1 dl frysta blåbär

Gör så här

New York cheesecake med blåbär

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
  2. Krossa digestivekex i mixer och rör i det smälta smöret.
  3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
  4. Blanda socker, majsstärkelse och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
  5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
  6. Smält vit choklad i ett vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten.
  7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda din cheesecake i 30 minuter. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
  8. Låt din cheesecake stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.