Påskens sötaste cupcakes

koket.se
Påskens sötaste cupcakes
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Påskens sötaste cupcakes

14 ingredienser

Leilas smarriga hasselnötscupcakes med nutellafrosting blir extra fina med små fågelbon av marsipan på toppen!

Receptet ger 12 stora cupcakes.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

Påskens sötaste cupcakes

  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl mjölk

Frosting

  • 1 dl nutella
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g färskost
  • 1 msk kaffe

Fågelbo

  • 400 g mandelmassa (eller marsipan)
  • 12-24 små chokladägg (smågodis)

Gör så här

Påskens sötaste cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
  3. Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn.
  4. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
  5. Rör i mjölken.
  6. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
  8. Låt svalna.

Frossting

  1. Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Rör ner kaffet.
  3. Bred frostingen över cupcakesen.

Fågelbo

  1. Pressa mandelmassan/marsipanen genom en vitlökspress.
  2. Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
  3. Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.