Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar

koket.se
Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar

10 ingredienser

En läcker och enkel glasstårta med dajm och jordgubbar med lime och socker. Fräsch och söt dessert.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 200 g philadelphiaost (naturell färskost)
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggvitor
  • 3 förp daim dubbel [110 g]
  • sockerkaka (färdigköpt går bra)
  • 2 l färska jordgubbar
  • 2 limefrukter
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
  2. Vispa grädden fluffigt och vänd den i äggsmeten.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten.
  4. Hacka dajmen och blanda den med smeten.
  5. Varva glassmeten med skivad sockerkaka i en sockerkaksform.
  6. Frys glasstårtan i cirka 4-6 timmar tills den är lättfrusen.
  7. Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda med sockret och rivet limeskal precis innan servering.
  8. Servera den på ett fat tillsammans med jordgubbar.