Leilas chocolate cheesecake

koket.se
Leilas chocolate cheesecake
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas chocolate cheesecake

12 ingredienser

Maffig och gudomligt god cheesecake med choklad. Toppas med pekannötter.

Obs! kakan ska stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 200 g Maryland cookies
  • 2 msk kakao (av god kvalitet)
  • 125 g smör
  • 2,5 dl kvarg
  • 400 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 ägg (ekologiska)
  • 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 1 dl pekannötter
  • kakao, att pudra över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
  3. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
  4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.
  5. Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
  6. Rör ner ett ägg i taget.
  7. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  8. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.
  9. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
  10. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering.
  11. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao.