Tänd briketter (gärna i ett tändrör) till klotgrillen eller sätt ugnen på 150 grader.
Lägg kycklingen på ett fat och ringla över olivolja, salta och peppra.
Blanda ett kryddsmör av hackade örter, hackad vitlök, mjukt smör, rivet citronskal, honung, flingsalt och svartpeppar.
Gör två snitt i varje lår och lossa skinnet från brösten genom att sticka in fingrarna emellan skinn och bröst. Stoppa in klickar av kryddsmöret under skinnet och smörj in hela fågeln, även undersidan. Stoppa in skivor av chorizo under skinnet.
När briketterna har fått en jämn och fin glöd, fös dem åt sidan till ena halvan av grillen.
Lägg på kycklingarna på den sida av grillen som inte har några briketter. Sätt en termometer i kycklingen och grilla dem under lock.
Kycklingen är klar vid 70 grader (innertemperatur). Vid 63 grader är det lagom att sätta igång att grilla grönsakerna.