Baby back ribs

Baby back ribs
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Baby back ribs

12 ingredienser

Ribs, eller revbensspjäll, är en klassiker på grillbordet.

Leilas glaze-tips!
Skala ingefäran med en matsked så kommer du lättare in mellan knölarna och får inte så mycket svinn. Man skrapar då bara bort skalet med skeden.

Leilas rib-tips!
Ribsen kan även göras i ugn men tiden kan variera beroende på ugn. Har man en ugn utan varmluft bör man höja temperaturen till 225-250 grader. Griljera tills glazen har fått fin färg och torkat in lite.

Ingredienser

portioner

BBQ glaze

  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl honung, flytande
  • 5 cm färsk ingefära
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk tabasco

Baby back ribs

  • 5 kg revbensspjäll (tunna färska)
  • 3 gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • salt
  • 20 svartpepparkorn

Gör så här

  1. Glaze: Blanda farinsocker, soja, ketchup och honung i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda det i glazen. Smaksätt med tabasco.
  2. Ribs: Koka upp en stor kastrull med vatten. Halvera lökarna och vitlöken, lägg dem i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme. De är färdiga när köttet börjar lossa från benen. Ta upp revbenen och torka det med hushållspapper, lägg dem på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze. Grilla dem och pensla på mer glaze under grillningen.