Sticky lemon chicken wings

koket.se
Sticky lemon chicken wings
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Sticky lemon chicken wings

9 ingredienser

Grilla kyckling! Kycklingvingarna blir underbart goda tillsammans med denna asiatiska marinad med lime, citrongräs och ingefära.

Leilas tips! Genom att riva vitlök fördelas smaken allra bäst.
Ju längre du marinerar desto mer smak får du på maten.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kycklingvinge
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 bit färsk ingefära
  • 3 citrongräs
  • 2 citroner, rivet skal
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Riv vitlök och ingefära i en skål.
  2. Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finns i kryddan). Strimla stråna längs med och finhacka det sedan. Släng de ”träiga” topparna. Lägg citrongräshacket i skålen.
  3. Tillsätt rivet citronskal, tomatpuré, soja, muskovadosocker och sesamolja, blanda.
  4. Marinera kycklingvingarna (med fördel över natten).
  5. Kör dem i röken eller grilla dem direkt.