Pain au chocolat på färdig smördeg

koket.se
Pain au chocolat på färdig smördeg
Foto: Fredrik Sandin Karlsson
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Pain au chocolat på färdig smördeg

8 ingredienser

30 min

Fuskiga chokladcroissanter på färdig smördeg, fyllda med nutella, choklad och mandelmassa.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

  • 250 g färsk smördeg, på rulle
  • 100 g nutella
  • 75 g mörk choklad (av bra kvalitet)
  • 100 g mandelmassa
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 ägg (ekologiskt)
  • mandelspån, att strö över innan gräddning
  • florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
  3. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
  4. Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
  5. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
  7. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
  8. Pudra på florsocker innan servering.