Leilas chocolate crackles (snöiga kakor)

Leilas chocolate crackles (snöiga kakor)
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas chocolate crackles (snöiga kakor)

13 ingredienser

Leilas chocolate crackles (snöiga kakor), snygga chokladkakor som är rullade i socker. Receptet ger 18 kakor.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao (av hög kvalitet)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa flingsalt
  • 60 g smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 ägg (ekologiskt)
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kardemummakärnor, nystötta
  • 0,25 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl florsocker

Gör så här

  1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
  2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
  3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
  4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
  5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
  8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.