Leilas brownie cupcakes

Leilas brownie cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas brownie cupcakes

13 ingredienser

Brownie cupcakes med rostade hasselnötter. Mycket enkla att baka och tar bara en kvart i ugnen.

Ingredienser

portioner

Brownie cupcakes

  • 200 g hasselnötter
  • 175 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl ljust muscovadosocker
  • 1,4 dl kakao
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 krm salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)

Till servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl färska hallon

Gör så här

Brownie cupcakes

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta hasselnötter gyllene i mitten av ugnen 5–10 minuter. Gnugga bort det mesta av skalen på nötterna med hjälp av en ren kökshandduk.
  3. Vispa smör och båda sockersorterna vitt och krämigt.
  4. Rör ner kakao, sirap och salt.
  5. Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl och nötter blandat med bakpulver i smeten.
  6. Hacka choklad och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner i smeten.
  7. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem 2/3 med browniesmet.
  8. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda dina brownie cupcakes i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Servera med lättvispad grädde och färska hallon.