Grillade räkor med vitlöksbröd

Grillade räkor med vitlöksbröd
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Grillade räkor med vitlöksbröd

13 ingredienser

Grillade räkor med vitlöksbröd är den perfeka förrätten i sommar. Enkelt och gott!

Ingredienser

portioner
  • 500 g färska räkor, med skal
  • 2 citrongräs
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 limefrukter, saft och skal
  • 1 mild röd chilifrukt
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0,5 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja

Vitlöksbröd

  • 0,5 lantbröd (gärna dagsgammalt)
  • olivolja
  • flingsalt
  • 2 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Banka och finhacka citrongräset fint, riv vitlöken, limeskalet och skiva chilin tunt. Pressa saften ur limefrukterna.
  3. Blanda räkorna med samtliga ingredienser och låt dem marinera i cirka 30 minuter.
  4. Grilla räkorna några minuter på varje sida.
  5. Vitlöksbröd: skiva brödet och gnid in bröden i olivolja på bägge sidor och salta.
  6. Grilla dem så att de får ordentligt med färg.
  7. Skala vitlöksklyftorna och dela dem, skrapa/rispa klyftorna mot brödskivorna.