13 ingredienser
Gnocchi som är färsk är underbart gott. Du kan koka den och sedan steka den så blir den härligt knaprig.
I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »
Smaka på chilin och avgör styrka innan du använder den i matlagningen, så slipper du missöden som alldeles för kryddstark mat! Tag bort kärnor och vita hinnor, där sitter styrkan.
Pecorinoosten är en siciliansk hårdost tillverkad av fårmjölk. Den har en syrlig salt smak, något krämigare och mildare än släktingen parmesan. Jag brukar göra supersmaskiga smörgåsar med grillade grönsaker och pecorino.
Gnocchi är en god potatispasta, inte så vanligt att vi använder i våran matlagning men en riktig höjdare. Dessutom är koktiden bara 1 minut! Gnocchi uttalas Njocki.
Scampi är toppen att ha liggande i frysen, eftersom den är styckfryst så kan man bara plocka fram och tina så mycket man behöver för tillfället.
Sockret ger en fin rostad färg till scampin som endast ska stekas hastigt i het panna så att den inte blir överstekt. Crema di balsamico är ett nytt fiffigt halvfabrikat. Det är nerkokt balsamvinäger och lite socker. Kul att ha på pastan eller på salladen. Ger en extra piff på maten. Förr brukade jag reducera egen men nu när det finns att köpa blir det enklare att använda det istället.