Kycklingburgare med mangodipp
Foto: TV4
Kycklingburgare med mangodipp
Ingredienser
- 800 g kycklingfärs
- 3 salladslökar
- 1 klyfta vitlök
- 1 röd chilifrukt
- 1 kruka färsk koriander
- 1 msk sweet chilisås
- 2 tsk japansk soja
- 1 limefrukt
- svartpeppar, nymalen
- 1 tsk flingsalt
- olivolja
- 6 hamburgerbröd
- 6 msk majonnäs
- 1 hjärtbladssallad
- 3 bifftomater
- 1 rödlök
Mangodipp
- 0,5 mango, mjuk (eller fryst mango)
- 0,5 kruka mynta
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 msk mango chutney
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Tänd grillen.
- Skiva det gröna på salladslöken i tunna skivor, hacka vitlök, chili och koriander fint och vänd samman med färsen.
- Smaksätt färsen med sweet chilisås, soja, skal och saft från hela limen, svartpeppar och flingsalt.
- Forma färsen till 6 stora burgare, gnid in dem med olivolja och flingsalt och grilla dem på bägge sidor.
- Grilla bröden och bred lite majonnäs på insidan av dem.
- Lägg på salladsblad, skivad tomat, skivad rödlök och kycklingburgare. Servera med mangodipp.
- Mangodipp: Skala mangon och tärna den fint. Finhacka myntan och blanda samman samtliga ingredienser.