Baba ganoush: Tänd briketter i en klotgrill och fördela dem på ena halvan av grillen.
Stick små hål runt om i skalen på auberginerna med en gaffel så att vätskan kan pysa ur. Grilla dem hårt över briketterna tills de har fått mörk färg och börjat mjukna. Flytta över dem till den ”brikettfria” sidan av grillen och lägg på locket. Låt dem bakas tills de är helt mjuka och har sjunkit ihop totalt.
Dela auberginerna och gröp ur innanmätet och släng det svartbrända skalet.
Mosa auberginen med en gaffel rör ihop med riven vitlök, tahini, flingsalt, svartpeppar och citronsaft.
Lammburgare: Blanda färsen med kryddor, riven vitlök, finhackad chili, koriander och olivolja och forma till 6 burgare.
Snitta upp pitabröden och pensla dem med olivolja utvändigt och invändigt.
Grilla burgarna och pitabröden.
Skiva tomaterna och fetaosten.
Fyll bröden med baba ganoush, lammburgare, skivad tomat och fetaost och plockade myntablad.