Supergod vallmosmulpaj med råkräm

Supergod vallmosmulpaj med råkräm
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Supergod vallmosmulpaj med råkräm

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl rörsocker
  • 1,5 dl riven kokos
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl blå vallmofrön
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 250 g smör, kallt
  • 1,5 l färska amerikanska blåbär (eller svenska)
  • 2 msk potatismjöl

Råkräm (snabb hemvispad vaniljsås)

  • 1 vaniljstång
  • 6 äggulor (ekologiska)
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman råsocker, kokosflingor, havregryn, blå vallmofrön och vetemjöl. Nyp samman med smöret tills det blir en smulig deg.
  3. Häll bären i botten av en eldfast form. Strö eventuellt över potatismjöl. Smula över degen.
  4. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  5. Råkräm: dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden fast och luftig. Blanda den med yoghurten och vänd till sist ner blandningen i äggsmeten.