Dumle mousse
Dumle mousse
Ingredienser
- 200 g mörk choklad 70 %
- 2 äggulor
- 2 msk strösocker
- 1 msk espresso
- 1 msk rom (eller whiskey)
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraîche
- 1 förp Dumlekola
Gör så här
- Krossa chokladen genom att slå en oöppnad förpackning i bänken ett par gånger.
- Smält chokladen i en skål över vattenbad ( en kastrull kokande vatten ).
- Vispa gulor med socker vitt.
- Blanda kaffe och sprit i äggsmeten.
- Vispa grädde och creme fraiche tillsammans till lättvispad konsistens.
- Blanda ner chokladen i äggsmeten.
- Vänd ner den lättvispade grädden lite i taget.
- Hacka dumlekolan och blanda i moussen, spara lite till toppen.
- Garnera gärna med några påskkycklingar eller nougatägg!