Blodapelsincarpaccio med nutellaglass och vit choklad

Blodapelsincarpaccio med nutellaglass och vit choklad
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Blodapelsincarpaccio med nutellaglass och vit choklad

7 ingredienser

10 min

En fräsch och enkel dessert som du fixar i en handvändning!

Ingredienser

portioner
  • 2 blodapelsiner
  • 4 clementiner
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk malen kanel
  • 0,5 l mjuk vaniljglass
  • 4 msk nutella
  • 100 g vit bakchoklad

Gör så här

  1. Skala och skiva citrusen i tunna skivor och fördela skivorna över assietter.
  2. Pudra över kanel och florsocker.
  3. Blanda nutellan i vaniljglassen så att den blir lite randig och lägg en kula glass på varje tallrik.
  4. Hyvla över vitchoklad med en potatisskalare.