Amarettoglass med mandelbisqotti och choklad sås

Amarettoglass med mandelbisqotti och choklad sås
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Amarettoglass med mandelbisqotti och choklad sås

9 ingredienser

Att göra sin egen glass är både roligt och lätt. Då får du precis den smak du vill ha också. Den här glassen har amarettosmak och serveras tillsammans med kaksmulor och sås med smak av choklad.

Tips!
Den hemlagade chokladsåsen håller upp till 2 veckor i kylen i tätslutande flaska eller burk. Vaniljstången är valfri och ger en såsen extra finess. Fäår man inte tag i färska hallon går det bra att tina rysta på lite hushållspapper. Amaretton kan man byta ut mot Kaloua, Cognac eller annan likör om man vill. Jag kan verkligen rekommendera att försöka komma över lite finare kakao tex av märket Valhrona, då blir chokladsåsen extra god. Som alltid så är kvaliteten på råvaran avgörande för resultatet.

Ingredienser

portioner
  • 1 l vaniljglass
  • 0,5 förp bisqotti (150 g), (påse)
  • 0,5 dl amarettolikör (italiensk nötlikör)
  • 1 dl färska hallon
  • chokladsås
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång

Gör så här

  1. Koka vatten, kakao, socker och delad och urskrapad vaniljstång cirka 1 minut, låt svalna.
  2. Lägg bisqotti i dubbla plastpåsar, banka på påsen med en träslev så att kakorna krossas grovt.
  3. Mosa samman glassen med amaretto och kaksmulor (spara lite smulor till garnering).
  4. Fördela upp glassen i skålar eller glas och toppa med chokladsås, kaksmulor och hallon.