0,5 l färska bär, blandade (hallon, blåbär, jordgubbar, bigaråer)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
Tryck ut kexblandningen till en botten i en räfflad pajform med löstagbara kanter, 24-26 cm i diameter.
Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
Rör mascarponeost och kesella krämigt i en skål.
Blanda i rivet limeskal, frön från urskrapad vaniljstång, strösocker, majsstärkelse och vispgrädde.
Rör i två hela ägg och en äggula.
Häll smeten över kexbotten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk. Stäng av ugnen och låt eventuellt kakan stå kvar i eftervärme 30 minuter med ugnsluckan på glänt. Låt svalna helt innan servering.
Vispa crème fraiche tjock och luftig som vispgrädde (först blir den tunn men fortsätt vispa tills den tjocknar igen). Bred över kakan och toppa med färska bär.