Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Leila Lindholms sweet potato cheesecake
Foto: TV4
Leila Lindholms sweet potato cheesecake
2
Spara
Av:
Leila Lindholm
12
ingredienser
Jättegod och krämig! Receptet ger en kaka.
Amerikansk mat
Bakverk
Cheesecake
Halloween
Halloweenmat
Ingredienser
300 g digestivekex
125 g smör, smält
1 sötpotatis [2,5 dl sötpotatispuré]
600 g färskost
125 g smör, mjukt
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
4 ägg (ekologiska)
3 msk vispgrädde
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa digestivekexen fint i en mixer och blanda samman med smält smör.
Tryck ut kexsmulorna till botten och hög kant i en bakplåtspappersklädd springform, 24 cm i diameter.
Förgrädda skalet i mitten av ugnen 5 minuter. Låt svalna.
Skala sötpotatisen och skär den i små bitar. Koka bitarna mjuka i
lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och mosa eller mixa samman sötpotatisen till en puré. Låt svalna.
Vispa samman philadelphiaost och mjukt smör. Tillsätt strösocker och muskovadosocker och vispa väl.
Tillsätt 2 ½ dl sötpotatispuré, vaniljsocker, kanel och ingefära och vispa tills smeten är helt slät.
Rör försiktigt i ett ägg i taget samt vispgrädde.
Häll smeten över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
Smeten skall stanna när man skakar formen. Låt gärna kakan stå och vila i ugnen på eftervärmen.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut