Leilas dadlar med nutella

Leilas dadlar med nutella
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas dadlar med nutella

7 ingredienser

20 min

Det här är ett riktigt snabblagat godis. Idén har jag fått från Marocko där man ofta smaksätter sina mandelkakor med apelsinblomsvatten. Väldigt enkelt att göra och supergott! / Leila

Receptet är beräknat för ca 12 stycken bitar.

Ingredienser

  • 12 färska dadlar
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk apelsinblomsvatten
  • 25 g rostat mandelspån
  • 6 tsk nutella
  • 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • ev bladguld till garnering

Gör så här

  1. Snitta upp dadlarna och plocka ur kärnan.
  2. Riv mandelmassan och knåda ihop den med apelsinblomsvattnet.
  3. Blanda försiktigt i mandelspånet.
  4. Lägg en halv tesked Nutella i varje dadel, fyll sedan med mandelmassan.
  5. Finhacka chokladen och smällt 1/3 av chokladen i ett vattenbad, tag av från värmen och tillsätt resterande choklad.