Mixed fruit cobbler

Mixed fruit cobbler
Foto: Wolfgan Kleinschmidt
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Mixed fruit cobbler

Av: Leila Lindholm

Från: One more slice

13 ingredienser

En cobbler med blandade bär efter säsong, hämtad ur Leilas bok One more slice.

Receptet räcker till 1 form, ca 6 personer.

Här kan du läsa mer om

One more slice

.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citron, skalet
  • 1 nypa salt, ca 0.5 krm
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,75 dl kaffegrädde
  • 1 dl riven kokos

Fyllning

  • 1 l blandade bär (vinbär, blåbär, hallon)
  • 1 dl rörsocker
  • 3 persikor
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
  3. Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner kokosflingor.
  4. Blanda bären med råsocker.
  5. Klyfta persikorna.
  6. Varva bär, frukt och smet i en liten ugnsfast form (cirka 20 x 15 cm).
  7. Strö över mandelspån.
  8. Grädda den gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.