Leila Lindholms pecan & cranberry bars

Leila Lindholms pecan & cranberry bars
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leila Lindholms pecan & cranberry bars

11 ingredienser

Höstiga och goda bars med tranbär, pecannötter och kanel.

Ingredienser

  • 450 g smör, mjukt
  • 4 dl strösocker
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 9 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 4 dl pekannötter
  • 6 dl torkade tranbär
  • ugnsform, 20 x 30 cm

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker ljust och pösigt. Tillsätt ägget under omrörning och vaniljsocker.
  3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel i en stor bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten.
  4. Spara några nötter och tranbär till garnering. Hacka resten av pekannötterna grovt och vänd ner dem och torkade tranbär.
  5. Klä en 20 x 30 cm form med bakplåtspapper och fyll med smeten. Garnera ytan med några pekannötter och tranbär.
  6. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
  7. Prova med en sticka, den skall vara torr. Låt svalna helt.
  8. Skär i bars.