Leilas goda saffransscones
Foto: TV4
Leilas goda saffransscones
Ingredienser
Till 8 scones:
- 2 dl mjölk
- 1 g saffran
- 7,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl rörsocker
- 125 g smör, kallt
- 1 ägg (ekologiskt)
- ägg, mandelspån och råsocker till pensling
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna.
- Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
- Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
- Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg.
- Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
- Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.