Flädergravad lax

Leila Lindholm

Flädergravad lax

6 ingredienser

Lax är enkel mat, speciellt om den ska grillas. Det här är en speciellt somrig variant eftersom den är gravad i flädermarinad.

Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • 1 dl fläderblomssaft, koncentrat
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • 20 svartpepparkorn
  • 4 msk vodka

Gör så här

  1. Putsa bort eventuellt fett från laxen med en fiskkniv.
  2. Blanda samman fläderblomssaft, strösocker och salt i en skål. Krossa svartpepparkornen lätt i en mortel, tillsätt dem och vodka.
  3. Massera in hela laxsidorna (även skinnsidorna) med blandningen och lägg ihop sidorna med filéerna mot varandra.
  4. Plasta in fisken och låt den gravas i kylen i 2-3 dagar. Vänd och gnid in laxen i lagen 1-2 gånger per dygn.