Chocolate Chip Walnut Brownies

Chocolate Chip Walnut Brownies
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Chocolate Chip Walnut Brownies

15 ingredienser

En brownie ska vara saftig och krämig i konsistensen. Det här receptet lärde jag mig när jag jobbade på franskt konditori. Det är helt grymt! /Leila

Ingredienser

  • 350 g smör, mjukt
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao (av god kvalitet)
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 6 ägg (ekologiska)
  • 3 dl vetemjöl
  • 400 g vit bakchoklad
  • 300 g valnötter

Fudge glaze:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 400 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • valnötter, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
  3. Blanda i kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
  6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
  8. Låt kakan svalna.
  9. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
  10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
  11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.