Nutella- och bananrulle

Nutella- och bananrulle
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Nutella- och bananrulle

12 ingredienser

35 min

En variant på Mormors rulltårta. Använd grundreceptet till Mormors rulltårta och lägg på den här enkla fyllningen - smarrigt!

Ingredienser

  • 2 msk kakao
  • 0,75 förp nutella
  • 2 bananer (mogna)
  • 1 sats Mormors rulltårta

Mormors rulltårta grundrecept:

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk standardmjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 25 g mandelspån
  • strösocker, till rullning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  4. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter.
  5. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.
  6. Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna.
  7. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något.
  8. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.