Krossa kexen och pepparkakorna fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt den svalna.
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
Rör ner strösocker och majsstärkelse.
Rör i ett ägg i taget.
Dela passionsfrukterna och skrapa ur köttet, sila det och ta vara på saften. Det behövs 1 1/2 dl passionsfruktssaft.
Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den varma chokladen i smeten.
Häll smeten över kexbotten.
Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie när den blivit gyllene (om det är lång gräddningstid kvar), så att den inte blir för mörk. Var försiktig så att inte folien fastnar i kakan.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.