Leilas tomat- och citrongräsmarmelad

Leilas tomat- och citrongräsmarmelad
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas tomat- och citrongräsmarmelad

4 ingredienser

30 min

Snabb och god marmelad!

Ingredienser

  • 1 kg tomat (ekologiska)
  • 3 citrongräs
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 kg syltsocker

Gör så här

  1. Dela och tärna tomaterna och lägg i en rostfri kastrull.
  2. Krossa citrongräsen genom att banka på dem med ett knivskaft eller ett platteringsjärn, då frigörs smakerna.
  3. Lägg dem i kastrullen tillsammans med rivet citronskal och saft, låt koka under lock i cirka 15 minuter.
  4. Tillsätt syltsocker och rör om, koka utan lock ett par minuter och skumma om det behövs.
  5. Lyft ur citrongräset och häll upp marmeladen i varma, rengjorda och täta burkar.
  6. Leilas tips!
  7. Värm burkarna i ugnen på 90 grader eller doppa dem i kokande vatten så att de blir varma och desinficeras.