Leilas tomat- och citrongräsmarmelad
Foto: TV4
Leilas tomat- och citrongräsmarmelad
Ingredienser
- 1 kg tomat (ekologiska)
- 3 citrongräs
- 1 citron, rivet skal och saft
- 1 kg syltsocker
Gör så här
- Dela och tärna tomaterna och lägg i en rostfri kastrull.
- Krossa citrongräsen genom att banka på dem med ett knivskaft eller ett platteringsjärn, då frigörs smakerna.
- Lägg dem i kastrullen tillsammans med rivet citronskal och saft, låt koka under lock i cirka 15 minuter.
- Tillsätt syltsocker och rör om, koka utan lock ett par minuter och skumma om det behövs.
- Lyft ur citrongräset och häll upp marmeladen i varma, rengjorda och täta burkar.
- Leilas tips!
- Värm burkarna i ugnen på 90 grader eller doppa dem i kokande vatten så att de blir varma och desinficeras.